› Bezobalové potraviny › Obiloviny › Kukuřičné lupínky natural
Tyto kukuřičné lupínky jsou zajímavé tím, že jsou vyrobeny pouze z kukuřice. Obsahují kukuřičnou vlákninu a jsou výborné při snižování spotřeby soli a tuků. Používáme jako běžné kukuřičné lupínky: s mlékem, jogurtem či sojovým nápojem. Mají nevýraznou chuť lehce po kukuřici a obvykle vyžadují dochucení dle vlastní volby - rozinkami, přírodním třtinovým cukrem, medem, javorovým sirupem... Půlka zralého banánu dokáže dostatečně osladit misku kukuřičných lupínků!
TIP: Rozdrcením získáme bezlepkovou „strouhanku” na obalování řízků a zahušťování karbanátků atd. v bezlepkové kuchyni.Zdravé zapečené tortillky: Na talíř vhodný k zapékání rozprostřeme lupínky, promísíme s trochou extra panenského olivového oleje, posolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Ohříváme v troubě dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s pálivou omáčkou Arrabbiata. Vynikající náhrada přesolených mastných tortill!