Cizrna
Popis
Cizrna je základ výtečného hummusu i orientálního falafelu. Nenajdete lepší surovinu pro asijské pokrmy typu „kari“, husté indické polévky, exotické, silně kořeněné masovo-zeleninové směsi či zeleninové saláty. Po rozmixování vznikne skvělá hmota na pomazánky, omáčky a krémové polévky.
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne. Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Složení
Cizrna (hrách římský). Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.